Kultúra

A hétfői munkabeszüntetés megtette a hatását, nem lesz fennakadás az RTL műsoraiban

RTL Magyarország
RTL Magyarország
A szokásos mederben folyik az utómunka.

Az eddigi feltételek mellett, zökkenőmentesen folynak az RTL Magyarország műsorainak utómunkái – tudta meg a Media1 a munkakörülményeik javítása, illetve bérproblémáik miatt hétfőn utcai demonstrációt szervező, sőt, rövid időre a munkát is beszüntető vágók képviselőitől.

A lap a csoport jogi képviselőitől, Gyurta Tibortól és Szabó Imre Szilárdtól megtudta, hogy

a vágók és a gyártó cégek közt elindultak a tárgyalások,

így minden jel arra mutat, hogy a tiltakozás egyelőre megtette a hatását,

a szakemberek pedig bíznak a megyegyezésben, hiszen most ígéretek hangzottak el, hogy néhány embernek nem kell többé számláznia, hanem munkavállalóként foglalkoztatják majd őket.

A Media1 korábban arról írt, hogy ha csütörtökig sem lett volna jele annak, hogy a helyzetük rendeződhet, akkor a vágók tiltakozásként

nem végezték volna el a szombati The Voice-adás vágását.

A szaklap hozzátette: információik szerint az RTL megpróbált találni néhány, rövid időre beugrani tudó pótembert, emiatt pedig több, TV2-nél dolgozó vágót is megkerestek, de senki nem vállalta a feladatot.

Az RTL Magyarország néhány nappal ezelőtti, a Media1-nek eljuttatott közleményében arról írt, hogy a vágókat a külső gyártócégek foglalkoztatják, így csak áttételes kapcsolatban állnak velük, foglalkoztatásukkal kapcsolatban pedig épp ezért nem ők tudnak választ adni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik