Kultúra

Kiadják R. Kelényi Angelika félbehagyott regényét, árván maradt kislányának szánják a bevételt

AKILEGNA70 / WIKIMEDIA COMMONS
AKILEGNA70 / WIKIMEDIA COMMONS

E-könyv formájában megjelenik R. Kelényi Angelika regénye, amelyet a hétfőn elhunyt írónő már nem tudott befejezni. Az Álomgyár kiadó Facebook-posztjában az olvasható, hogy a Terézanyu-díjas alkotó halála előtt a Bécsi keringő című regényén dolgozott, ám nem fejezte be, 120 ezer karakterig jutott.

A kiadó úgy döntött, hogy a félkész művet mégis kiadják jótékony céllal: a befolyt összeggel R. Kelényi árván maradt kislányát, Kamillát támogatják a vásárlók. A Bécsi keringőt kizárólag e-könyvként lehet megvenni az Álomgyár üzleteiben október 20-ig, online pedig október 23-ig.

Nagyon sokat kaptunk Angelikától, most itt a lehetőség, hogy visszaadjunk

– írja a posztban a kiadó.

Az ötvenkét évesen elhunyt írónő másfél éve küzdött a mellrákkal, az írással a gyógykezelések alatt sem hagyott fel. R. Kelényi újságíróként kezdte a pályáját, majd olyan regények szerzőjeként lett ismert, mint a Szulejmán, a Mennyei bűnök, A lánynevelde-sorozat, a Váláshelyzet, a Halálos Hollywood vagy a Mesés Marrákes. 2014-ben kapott Terézanyu-díjat. Mikor 2022 elején diagnózisáról beszélt kiderült, hogy kislánya édesapját öt évvel korábban veszítették el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik