Kultúra

Budapesten koncertezik a Guns N’ Roses gitárosa, Slash és zenekara

Helle Arensbak / Ritzau Scanpix / AFP
Helle Arensbak / Ritzau Scanpix / AFP

A Guns N’ Rosesból ismert Slash jövőre újra Budapesten lép fel: Slash 2024. április 19-én hozza el saját csapatát, a Slash feat. Myles Kennedy & The Conspiratorst az MVM Dome-ba a The River Is Rising című turnéjuk részeként, mely Mexikóvárosban indul, majd huszonegy ország harminckét városát érinti világszerte.

A Grammy-díjas amerikai gitáros-dalszerzőnek, Slash-nek a Guns N’ Rosesszal több mint százmillió példányban keltek el albumai, bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. A Saul Hudson néven született, ötvennyolc éves zenészt minden idők egyik legnagyobb rockgitárosának tartják, a Time magazin a második helyre sorolta Jimi Hendrix után a tíz legjobb gitáros listáján.

Slash 1996-ban, a sikerek csúcsán hagyta ott a világhírű bandát, saját első projektje, a Slash’s Snakepit akkor már két éve működött. A csapattal két sikeres lemezt készített, akárcsak a Velvet Revolver supergrouppal, majd szólókarrierbe kezdett. Első albumával, amelyen többek között Ozzy Osbourne, Fergie és Myles Kennedy is szerepelt, 2010-ben a slágerlisták élére került, ezután alapította meg jelenlegi, Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators (SMKC) elnevezésű zenekarát. Ebben Slash mellett Myles Kennedy (ének), Brent Fitz (dob), Todd Kerns (basszusgitár/ének) és Frank Sidoris (ritmusgitár) szerepel. Legutóbbi lemezük, a tavaly megjelent 4 első helyen nyitott az amerikai hard rock albumlistán. A jövő áprilisi budapesti koncerten a Mammoth WVH lesz az előzenekar.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik