Kultúra

Beszüntették a munkát és az utcán tüntetnek az RTL Magyarország vágói

Elégedetlenek a munkafeltételekkel.

Az esti RTL-es főműsoridős műsorok mögött álló stáb egy része – köztük vágók – nem vette fel a munkát hétfő reggel, sőt, rövid, a rendőrségen is bejelentett utcai demonstrációt tartanak a csatorna Nagytétényi úti székháza előtt, ahová virágokkal a kézben érkeznek majd – írja a Media1.

A lap információi szerint

az RTL kollégái a bérük nagyságával, illetve más feltételekkel nincsenek megelégedve, a bérrendezés határidejének pedig október 15-ét, vasárnapot jelöltek meg, majd ennek lejárta után döntöttek a munkabeszüntetésről, illetve demonstrációról.

A részletek nem ismertek, de a Media1 forrásai szerint a történtek a Híradót nem érintik.

Rónay Ferenc, a Magyar Mozgóképkészítők Szakszervezetének (MMKSZ) elnöke a Media1-nek arról beszélt, hogy a tiltakozás résztvevői jórészt tagjai ugyan az MMKSZ-nek, de az emberek önállóan szervezték azt, sőt, a férfi maga is magánszemélyként jelentette be a demonstrációt.

Szabó Imre Szilárd, ügyvéd, a Munkástanácsok ügyvezető alelnöke hozzátette: a most tüntetők közül sokakat polgári jogi (így vállalkozási vagy megbízási) szerződéssel foglalkoztatnak, de ugyanolyan helyzetben vannak, mint a munkavállalók, így hasonló szociális vagy munkajogi védelemre lenne szükségük.

Frissítünk!

„A külső gyártók által foglalkoztatott vágók és műszaki szakemberek minőségi munkája fontos az RTL Magyarország számára, ugyanakkor az RTL csak áttételes kapcsolatban áll velük, így ezen szakemberek foglalkoztatásával kapcsolatban a külsős produkciós cégek tudnak érdemi választ adni. Az RTL Magyarország bízik benne, hogy az esetleges vitás kérdések mielőbb rendeződnek” – reagál közleményben a televíziós társaság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik