Kultúra

Meghalt Suzanne Somers, az Egyről a kettőre színésznője

Jamie McCarthy / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP
Jamie McCarthy / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP
Hetvenhat éves volt.

Egy nappal a hetvenhetedik születésnapja előtt, vasárnap reggel elhunyt Suzanne Somers, a Magyarországon Egyről a kettőre címmel sugárzott sorozat egykori főszereplője.

A pályázat a hatvanas évek végén, kisebb szerepekkel indító színésznő olyan klasszikusokban tűnt fel, mint az American Graffiti (1973), és a Starsky és Hutch-sorozat (1975-1977), mielőtt a Three’s Company (1977-1981) száz epizódjának köszönhetően széles körben ismertté vált. Legnagyobb sikerét az 1991-ben indult, hét év alatt százhatvan részt megélt Egyről a kettőre című szériának köszönhette, ahol a főszereplő – egy háromgyerekes feleség – bőrébe bújt.

A húszas éveiben már bőrrákkal együtt élő nő pályáját 2000-es második stádiumú mellrák-diagnózisa törte ketté, így üzletasszonyként, menopauzáról, szépségről, szexről és rákról nyíltan író szerzőként, illetve aktivistaként folytatta az életét, könyvekben és showműsorokban – többek közt az Oprah Winfrey Showban – aktívan érvelve a kemoterápia ellen – írja a USA Today.

A betegséget saját bevallása szerint vegyszermentes és organikus életstílusának köszönhetően győzte le, huszonhárom évvel később, idén júliusban azonban újra mellrákkal diagnosztizálták, ez azonban semmivel sem vetette vissza, sőt, a születésnapjára készült, azt azonban már nem ünnepelhette meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik