Kultúra

Csák János a Facebookon jelentette be, kik lesznek két budapesti színház új igazgatói

FACEBOOK / CSÁK JÁNOS
FACEBOOK / CSÁK JÁNOS

Csák János kulturális és innovációs miniszter egy szerda este közzétett Facebook-videóban jelentette be, hogy kik kerülnek a Budapesti Operettszínház és a Pesti Magyar Színház élére.

A Budapesti Operettszínházban három jelölt volt: közülük Szabó Szilveszter pályázata érvénytelen lett, mert nem felelt meg a pályázati kiírás feltételeinek. Így a bizottsági meghallgatásra már csak a mostani igazgató, Kiss B. Atilla, valamint Szente Vajk került be.

Csák János azt mondta, elfogadta a bizottság ajánlását és ez alapján Kiss B. Atilla folytathatja munkáját az operettszínház élén 2024. február 1-től

A Pesti Magyar Színháznál négy jelentkező volt (Halasi Dániel, Komáromi György, Zalán János jelenlegi igazgató és Nagy Viktor). Közülük Halasi Dániel pályázata nem felelt meg a feltételeknek, Zalán János pedig visszavonta pályázatát, így ott is csak két jelöltet hallgattak meg.

A miniszter szerint a Pesti Magyar Színház esetében is elfogadta a bizottság véleményét és Nagy Viktort nevezte ki igazgatónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik