Kultúra

A Fleetwood Mac énekesnője szerint Christine McVie halála miatt vége a zenekarnak

Dia Dipasupil / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Dia Dipasupil / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Úgy érzi, hogy Christine McVie tavalyi halála egyben a Fleetwood Mac végét is jelenti – jelentette ki a zenekar énekesnője, Stevie Nicks a Vulture-nak adott interjújában.

A zenekar utoljára 2019-ben állt együtt a színpadon, de korábban is volt, hogy évekig nem zenéltek együtt. Most azonban úgy fest, hogy a feloszlás tartós, McVie távozása ugyanis feldolgozhatatlan űrt hagyott a zenekar tagjaiban.

Miután Christine meghalt úgy éreztem, hogy őt képtelenség pótolni. Lehetetlen. Mi lenne ez az egész nélküle? Ő volt a lelki társam az életetben és a lelki társam a zenében, a legjobb barátom, akivel több időt töltöttem, mint bármelyik barátommal a zenekaron kívül. Taylor Swift You’re On Your Own című számában van az a sor: »egyedül vagy kölyök, ez mindig is így volt.« Ezek voltunk mi Christine-nel. Mi mindig is együtt voltunk egyedül a bandában. Védelmeztük egymást. Kire fogok ezek után hátrapillantani jobb oldalt a Hammond orgona mögött? Amikor meghalt, rájöttem, hogy nem csinálhatjuk ezt tovább. Semmi értelme.

– árulta el Nicks.

A zenekar alapító-dobosa Mick Fleetwood idén februárban nagyon hasonló gondolatokat fogalmazott meg. „Őszintén szólva úgy gondolom, hogy Chris elvesztésével vége mindennek. Azt mondom, hogy többé nem állunk össze, de ilyet már mondtunk korábban is” – nyilatkozta a zenész.

McVie 2022 novemberében halt meg rövid lefolyású betegség következtében 79 évesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik