Kultúra

Telex: tömeges leépítés indult a Petőfi Rádiónál

MTI
MTI

A 20 fős Petőfi Rádiós állományból 15-18 embernek a mai napon racionalizálásra hivatkozva felmondtak – értesült a Telex. A Petőfi Rádió dolgozóinak a héten küldtek belső körben emailt, hogy mindenkivel egyénileg szeretnének péntek délután elbeszélgetni. Ebből már sejteni lehetett, hogy leépítések jönnek.

Kirúgták a reggeli és délutáni műsorok szerkesztőit és műsorvezetőit, köztük a Petőfinél 16 éve dolgozó Borcsik Attilát, akit a legtöbben DJ Izilként ismernek.A Telex szerint Borcsik elküldése a rádiótól újabb komoly lépés a Petőfi átalakításában. Korábban, még májusban a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerződést bontott Demeter Szilárd cégével, a Petőfi Media Grouppal. A PMG-től ezután az IKO Kft. vette át a műsorok készítését. Az IKO Kft.-t május 18-tól 2024 februárjáig bízták meg petőfis műsorok készítésével: a Magyar Hang úgy tudja, a megbízás értéke 696 millió forint volt.

A dolgozóknak nem is az MTVA mondott fel most pénteken, hanem az IKO, ami azért érdekes, mert a közmédia munkatársait egy magáncég bocsátotta el.

A Petőfi Rádió vasárnaptól a tervek szerint kizárólag magyar zenéket fog sugározni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik