Kultúra

Szinte a semmiből állt elő új albumával Ed Sheeran

Jerritt Clark / Getty Images for Amazon Music
Jerritt Clark / Getty Images for Amazon Music
Itt az Autumn Variations, rajta tizenegy dallal.

Váratlanul új lemezzel jelentkezett Ed Sheeran: a korábbiakhoz hasonlóan az Autumn Variations című lemez producere is a National amerikai rockzenekar tagja, Aaron Dessner volt.

A jövő héten, október 2-án érkezik a kiadvány élő verziója is, aminek különlegessége, hogy a hangfelvételeket a rajongók otthonaiban rögzítette a világsztár – közölte a Magneoton, az anyag magyarországi forgalmazója pénteken az MTI-vel.

A harminchárom éves, négyszeres Grammy-díjas Sheeran májusban jelentette meg a matematikai jeleket a címében felsorakoztató lemezeinek utolsó darabját, a (Subtract) című albumot. A brit dalszerző-énekes akkor arról mesélt, hogy eredetileg teljesen más dalokat tervezett kiadni, de családjában és baráti körében beállt változások, megpróbáltatások egy új irányba sodorták.

A most megjelent lemez nem kiadatlan demókból, hanem egy őszi stúdió session-alatt született, sőt, a tizenegy dal mindegyikét – Edward Elgar Enigma Variations című műve nyomán – a zenész egy-egy barátja inspirálta.

Az Autumn Variations a sajtóközlemény szerint

az ősz bensőséges hangulatát ragadja meg fényképszerűen, felsejlik rajta a magány, az elszigeteltség és a fájdalom érzése, de az elengedéshez szükséges felszabadító erő és az új kapcsolatok felemelő érzése is előbukkan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik