Kultúra

Az utolsó pillanatban törölték a Django elszabadul brutális nemi erőszak-jelenetének forgatását

És az azt követő meztelen rohanást az utcán át.

Quentin Tarantino sokat emlegetett filmje, a rabszolgatartó Amerika egy szeletét a western elemeivel keverő Django elszabadul épp tíz évvel ezelőtt került a magyar mozikba, az azóta eltelt idő sem volt azonban elég ahhoz, hogy minden titkára fény derüljön – ezek közül osztott most meg egy újabbat a filmben Broomhildát alakító Kerry Washington, aki önéletrajzi könyvében, a Thicker Than Water-ben mesélt a forgatásról.

A színésznő szerint az eredeti forgatókönyvben

egy elképesztően brutális nemi erőszak-jelenet is szerepelt, amit a tervek szerint karakterének kiszabadulása, majd meztelenül az utcán való rohanása követett volna

írja az NME.

A rövid részlet forgatását végül az utolsó pillanatban fújták le, ennek okát pedig a színésznő – aki bármit megtett volna azért, hogy ez így legyen – maga sem tudja:

Jamie (Foxx) és Quentin a sarokban álltak. Mindketten a padlót nézték, én pedig feléjük sétáltam, mikor Tarantino kijelentette, hogy mind hazamegyünk. […] Talán Jamie mondott valamit Quentinnek napokkal korábban, ami épp a helyére került, vagy talán Quentinben mozdult meg valami a házban állva. Mindegy is, a lényeg, hogy ez volt a válasz az imáimra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik