Kultúra

Meghalt David McCallum, az NCIS Dokija

VALERY HACHE / AFP
VALERY HACHE / AFP

Kilencvenéves korában meghalt David McCallum skót színész, aki olyan sorozatokban szerzett hírnevet, mint az NCIS vagy a The Man from U.N.C.L.E. A közelmény szerint McCallum egy New York-i kórházban természetes halállal halt meg családja körében.

David tehetséges színész és alkotó volt, akit világszerte rengetegen szerettek. Hihetetlen élete volt, örökségét megőrzi családja és az a megszámlálhatatlanul sok film és sorozat, amely fennmarad az utókor számára

– emlékezett meg családja az elhunyt színészről a CBS csatorna által megjelentetett közleményben.

Színészi karrierjét az ötvenes évek végén kezdte, olyan filmekben játszott, mint A nagy szökés. Az áttörést azonban a hatvanas évek népszerű kémsorozata, a The Man from U.N.C.L.E. hozta meg számára, amelyben egy orosz titkosügynököt alakított. Alakításáért kétszer jelölték Emmy-díjra. Másik ikonikus szerepe szintén a tévéhez köthető, 2003-ban kapta meg a CBS-en futó NCIS patológusának szerepét, akit egészen 2023-ig alakított. A magyar nézők A láthatatlan nyomozó című sorozatból is ismerhetik.

A színészet mellett a hatvanas évektől zenélt, több albuma jelent meg, 2016-ban pedig kiadta első regényét, a Once Crooked Man című krimit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik