Kultúra

Ismét ingyen oszt könyvet a diákoknak a Libri

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Diákigazolványuk felmutatásával ingyen kaphatják meg a főiskolások, egyetemisták és középiskolások csütörtöktől a 2014-ben elhunyt Borbély Szilárd műveiből összeállított Egyre rövidebb szavak című kötetet – tájékoztatta a Jelenkor Kiadó az MTI-t kedden. Borbély születésének 60. évfordulója alkalmából megjelenő válogatáskötet 10 ezer példány jelent meg, a könyvet a Libri-könyvesboltokban lehet elérni, a készlet erejéig – olvasható a tájékoztatóban. A szövegeket Schein Gábor válogatta. A közel 100 oldalnyi lírai és prózai szövegrészlet átfogó képet nyújt a szerző életművéről és kihívó és izgalmas bevezetést kínál a fiatal olvasóknak” – írják a tájékoztatóban.

A Jelenkor Kiadó 2021 februárjától gondozza Borbély életművét. Az azóta eltelt évek alatt megjelent a szerző két regénye, a Nincstelenek és a hagyatékából származó, befejezetlenül maradt Kafka fia, valamint három verseskötet, a posztumusz Bukolikatájban, a Halotti Pompa és A Testhez. Jövőre újabb könyvvel bővül az életműsorozat, februárban kerül a könyvesboltokba az Árnyképrajzoló és egyéb prózai írások.

A Jelenkor Kiadó 2021-ben Mészöly Miklós születésének 100. évfordulóján a Nem felelt meg neki című kötetet, tavaly Nemes Nagy Ágnes születésének centenáriumára a Szilánkos fényjelek és Nádas Péter 80. születésnapjára a Berlini szürke című könyveket ajándékozta a diákoknak. A kötetek nem kerültek kereskedelmi forgalomba – áll a közleményben.

Kapcsolódó
Egy nagy magyar költő, aki megbánta, hogy költő lett
Öt éve halt meg Borbély Szilárd, a Nincstelenek című regény szerzője, nemzedéke egyik legnagyobb költője, aki lentről indult és még lejjebb jutott. Kácsor Zsolt írása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik