Kultúra

Bejelentették, mikor mutatják be a Móricz-regény alapján készült Tündérkert sorozatot

Megafilm
Megafilm

Október 13-án, pénteken indul a Tündérkert című sorozat a Duna tévén, méghozzá dupla epizóddal. A Megafilm közleményében „szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozatként” jellemzett Tündérkert Móricz Zsigmond Erdély-trilógiájának első, azonos című kötete alapján készült.

A nyolc részes sorozat további epizódjai heti rendszerességgel látható minden pénteken 21:00-tól a Dunán, a sorozat főcímzenéje, Ifj. Balogh Ferenc szerzeménye pedig már most meg is hallgatható. A történelmi személyiségeket is felvonultató sorozatban Báthory Gábor (Katona Péter Dániel), Bethlen Gábor (Bokor Barna) és a véres grófnő néven ismert Báthory Erzsébet (Szamosi Zsófia) is feltűnik majd többek között. A további szerepekben Szőke Abigél, Dobos Evelin, Gáspár Kata, Balsai Móni, Parti Nóra és Éder Enikő, valamint Kálloy Molnár Péter, Rajkai Zoltán, Pataki Ferenc, Lukács Dániel, Pál D. Attila, Dimény Levente, Henn János és Németh B. Kristóf látható.

A sorozat producerei Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor, rendezője Madarász Isti, vezető írója Bereményi Géza és Tasnádi István, operatőre pedig Garai Gábor. A Tündérkert a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a MEGAFILM Service és az MTVA koprodukciójában készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik