Kultúra

Robert De Niro cáfolta, hogy Uber-reklámban térne vissza a Taxisofőr Traviseként

Columbia Pictures - Bill-Phillip / Collection ChristopheL via AFP
Columbia Pictures - Bill-Phillip / Collection ChristopheL via AFP
You talkin' to me?

Filmes berkekben borzolta a kedélyeket a híresztelés, hogy a 80 éves Robert De Niro egy brit Uber-reklámban térne vissza Travis Bickle, a Taxisofőr önbíráskodó főhősének bőrében. Még az 1976-os Scorsese-klasszikus forgatókönyvírója, Paul Shrader is megnyilvánult a kérdésben, azon értetlenkedve Facebook-oldalán, hogy Bob miért is vállalna ilyesmit, és reményét fejezte ki, hogy sose fogja látni a társadalomkritikus alkotásukat foszasztói konformizmusba fojtó reklámot.

Úgy fest, Shradernek nincs mitől félnie, ugyanis Robert De Niro és az Uber is közleményben cáfolta a hírt a Varietynek. A cég annyit azért hozzátett, hogy tényleg forgatnak De Niróval egy brit reklámkampányukhoz, de a színész nem hozza vissza Travis Bickle karakterét, ahogy nem hangzik el tőle a tükörképének szegezett, szállóigévé vált „You talkin’ to me?”-kérdés sem.

De Niro amúgy korábban nyitottnak tűnt a Taxisofőr folytatására, de abból a projektből nem lett semmi, és az elmúlt évtizedekből akadnak kifejezetten szellemes reklámszerepei is.

A legendás színész augusztusban töltötte be a nyolcvanat, akkor nyolc kevésbé ismert filmjének felelevenítésével tisztelegtünk előtte:

Kapcsolódó
A Taxisofőrt ismerjük, hát az analfabéta szakácsot? – A 80 éves Robert De Niro 8 elfeledett filmje
A ma nyolcvanéves színész képtelen leállni a munkával, gazdag életművében pedig elfeledett filmeket is szép számmal találunk. A születésnap tiszteletére ezekből válogattunk, hogy ne mindig csak a Taxisofőrről és Vito Corleonéról legyen szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik