Kultúra

A transzok ügye miatt nem áll össze újra a 90-es évek sikeres brit lánycsapata

Louise Redknapp visszalépett az Eternal újjáalakuló turnéjáról, mivel állítólag két tagjuk nem volt hajlandó LMBTQ-fesztiválokon és Pride-rendezvényeken fellépni. A lánycsapat, amely a kilencvenes években elsősorban Nagy-Britanniában volt sikeres, jövőre újra összeállt volna.

Easther és Vernie Bennett azonban állítólag megtagadták, hogy a meleg közösség rendezvényein is fellépjenek, a transz témákkal kapcsolatos ellenvetéseik miatt. Redknapp és az R&B együttes negyedik tagja, Kéllé Bryan pedig emiatt lépett vissza az újjáalakulástól.

Redknapp sajtósa a BBC-nek adott nyilatkozatában megerősítette a fejleményt. Szerinte Vernie és Easther képviselője megüzente nekik, hogy nem fognak fellépni Pride vagy LMBTQ-rendezvényeken, mert úgy érzik, hogy a meleg közösséget eltéríti a transz közösség, és ezt nem támogatják.

Louise nagy támogatója és szövetségese az LMBTQ+ közösségnek, és mind ő, mind Kéllé azt mondta nekik, hogy nem dolgoznának együtt senkivel, aki ilyen nézeteket vall, és mint ilyen, az újraegyesülés nem fog megvalósulni. A tervezett Eternal újjáalakulás mögött álló csapat meleg, beleértve a menedzsmentet, a PR-t és a turnészervezőt is, és sem én, sem a csapat egyik tagja nem dolgozna olyan művészekkel, akik ilyen nézeteket vallanak a transz közösségről

– mondta Simon Jones a BBC-nek, amely megkereste Easther és Vernie Bennettet, hogy válaszoljanak a vádakra.

Az együttes 1992-ben alakult, és egy évvel később a Stay című debütáló kislemezükkel szinte azonnal sikert arattak. Az Always and Forever volt az első olyan, lánycsapat megjelentette album, amely több mint egymillió példányban kelt el az Egyesült Királyságban, és számos nagy slágerük volt, különösen az 1997-ben megjelent I Wanna Be the Only One, mely egész Európában siker volt.

Addigra azonban Louise már 1995-ben kilépett, hogy szólókarrierbe kezdjen: akkor még Louise néven szerepelt, majd 1998-ban hozzáment a Liverpool futballistájához, Jamie Redknapp-hez, akinek fel is vette a nevét, és így folytatta a karrierjét tovább. Ha a 2024-es újraegyesülésre sor került volna, akkor az eredeti felállás először szerepelt volna együtt csaknem húsz év után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik