Kultúra

Megverték a Republic technikusát Dunaszerdahelyen

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Dunaszerdahely ad otthont a Csallóközi Vásár nevű rendezvénynek, ahol péntek este súlyos incidens történt: a vásár biztonsági emberei munkavégzés közben bántalmazták a Republic együttes technikusát, írja a Parameter.sk. A szlovákiai magyar lap úgy tudja, az eset a Republic koncertje után történt a backstage-ben, amikor a technikus a zenekaruk felszerelését pakolta volna le a színpadról. A sérült technikust mentők látták el, a zenekar menedzsere szerint pedig kórházi ellátást is igényelt:

Mélységesen felháborít hogy akik azért vannak ott hogy a zenekart,és annak stábját védjék (bár nem tudom kitől kellett volna) pont azok minden ok nélkül a technikusunkat leütötték,aki kórházba került és egy hajszálon függött hogy megúszta! Dolgozni természetesen jó darabig nem tud,de nekünk most az a lényeg életben maradt, de ez nem a négy alakon múlt, akik rárontottak…

– írta a Facebookon Németh Erika.

A biztonsági szolgálat embereit a rendőrség előállította, a Republic után következő TNT koncertje pedig félbeszakadt az eseményeket követően. Dunaszerdahely önkormányzata is a Facebookon fejezte ki sajnálatát:

Határozottan elítéljük az erőszak bármely formáját, egyben felháborítónak tartjuk a biztonsági szolgálat megnyilvánulását, akik az esetet követően beismerték felelősségüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik