Kultúra

Junior Prima 2023: ők az idei színház-, film- és táncművészeti díjazottak

Bruzák Noémi / mti
Bruzák Noémi / mti

Öt fiatal művésznek ítélte oda idén a szakmai zsűri a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában. A 2023-as díjazottak:

  • Giliga Ilka díszlet- és jelmeztervező
  • Hajdu Tibor színész, a Győri Nemzeti Színház tagja
  • László Lili színész, az Orlai Produkció alkotóközösségének tagja
  • Medveczky Balázs színész, a Vígszínház társulatának tagja
  • Tarnóczi Jakab, a Katona József Színház rendezője.

Az elismerés pénzjutalommal is jár, és azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazzák vele, akik korosztályuk legjobbjai között is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Az MHB Bank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek negyvennyolc jelöltet állítottak ebben az évben. Közülük választotta ki a díjazottakat a hattagú zsűri – Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Oberfrank Pál színész, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója.

Ginzer Ildikó, a kategória társalapítója, az MHB Bank sztenderd kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta:

nemcsak múltbéli teljesítményért kapják ezt az elismerést, hanem azért is, mert számítanak önökre a jövőben a hazai művészeti életben, a hazai közéletben.

A Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában tizenötödik alkalommal adták át, az idei díjazottakkal együtt már száztizenegyen kapták meg az elismerést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik