Kultúra

Robbie Williams koncertet ad a metaverzumban

Zhong zhenbin / Imaginechina / Imaginechina via AFP
Zhong zhenbin / Imaginechina / Imaginechina via AFP
Az énekes nem akar lemaradni a zeneipar új technológiai forradalmáról.

Robbie Williams nemsokára debütálhat a metaverzumban, a brit énekes ugyanis fellép majd a LightCycle nevű MI-alapú virtuális városban, amelyben lehet közlekedni, vásárolgatni és kulturális eseményeket is látogatni. Williams 25 éves jubileumi turnéjának egy koncertjét csinálják majd meg 3D-s metaverzum-élménnyé. A LightCycle a tervek szerint 2023 utolsó negyedévében nyílik meg a látogatók előtt, de a szeptember végén megrendezett hongkongi AsiaWorld-Expón mutatnak majd belőle ízelítőt.

A rajongóimmal való kapcsolattartás mindig fontos volt számomra. Lenyűgöz a Web3-as tér, tele van kreativitással és észveszejtő lehetőségek rejlenek benne. Emellett hatalmas és új piaca a zenei felfedezéseknek. Művészként folyton próbálom feszegetni a határokat, és ez tökéletes következő lépésnek tűnik

– nyilatkozta Williams, aki már korábban is nyitottságot mutatott az új technológiák felé. Tavaly például pályájának egyik fontos slágerét, az Angelst ötvözte a mesterséges intelligencia Beethoven befejezetlen szimfóniájának motívumaival. A kísérlet végeredménye itt hallgatható meg:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik