Kultúra

Bródy: Ahhoz a kétharmadhoz tartozom, amely kisebbségben van Magyarországon

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Amíg az állami rádióban nem hangzik el ez a dal, vagy amíg Pintér Béla nem kap Kossuth-díjat, nem nagyon beszélhetünk demokráciáról

– mondta el a Klubrádióban Bródy János azt követően, hogy a tőle kölcsönzött dalszöveggel – „Lesz még egyszer szép a világ!” – elindult a Klubrádió őszi túlélési gyakorlata.

A Kossuth-díjas zenész arról beszélt, hogy ugyan a reménykedik a szavak megvalósulásában, úgy véli, nehéz idők jönnek Magyarországon. Főleg azért is, mert úgy látja, hogy a Fidesz saját Alaptörvényének azon részét sem tartja be, amely kimondja: „Magyarország elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit.” Ha így lenne – teszi hozzá – a Klubrádió országos frekvenciát kapna. A megoldást is a valós információt közlő hírforrások támogatásában látja, amely elősegítené, hogy a valós tények ismeretében felelősségteljesen tudjanak dönteni az állampolgárok.

Ahhoz a kétharmadhoz tartozom, amely kisebbségben van ma Magyarországon, azokhoz, akik nem tudják igazán megfogalmazni magukat, nem tudják kiteljesíteni tehetségüket, nem tudnak szabadon működni, szervezkedni, barátokat találni, ami végül azt eredményezi, hogy Magyarország a nemzetközi versenyben lemarad.

– tette hozzá azzal együtt, hogy a kormány minden áron azon van, hogy megosszák a magyarokat.

Az én történelmi tapasztalatom az, hogy ez a fajta jobboldali és nemzeti romantika előbb-utóbb mindig katasztrófába viszi az országot, mert irracionális

– mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik