Kultúra

Elítélték Marilyn Mansont, mert előbb leköpött egy nőt, majd az orrát is ráfújta

Toni Anne Barson / WireImage / Getty Images
Toni Anne Barson / WireImage / Getty Images
Az eset négy éve történt.

Négy évvel ezelőtt, egy New Hampshire-i koncerten Marilyn Manson úgy döntött, hogy az orrváladékát nem a beáramló levegő nedvesítésére, illetve a szennyeződések szűrésére használja, hanem az egyik orrlyukát befogva, egy erőteljes fújással átadja az első sorban álló, alig néhány másodperccel korábban általa már leköpött nőnek.

A bizarr esetről videó is készült, így látszik, hogy Manson a következő pillanatban már rámutat a nőre, majd kineveti, miközben az egyre inkább eltávolodik a színpadról.

Az ügyből nem meglepő módon per lett, aminek az eredményére egészen mostanáig kellett várni: az eleinte mindent tagadó zenész végül megváltoztatta a véleményét, és inkább úgy döntött, hogy nem ismeri el, de nem is vitatja a vádat.

A bíróság döntése mindezek fényében nem is igazán meglepő:

húszórányi közösségi munka elvégzésére, illetve 1400 dollár (közel félmillió forint) megfizetésére kötelezték az énekest, akinek a következő két évben minden alkalommal jeleznie kell a rendőrségnek, ha az államban akar színpadra állni

írja a BBC, aminek cikke rámutatott:

az elmúlt években többen is szexuális zaklatással vádolták meg Mansont, aki a nők egyikét ezután be is akarta perelni, állítva, hogy az hátráltatta a karrierjét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik