Kultúra

Gombfocis magyar filmben szerepel a Dallas Bobbyja, Patrick Duffy

Gordon Eszter
Gordon Eszter

Partrick Duffy is szerepel Vékes Csaba Lepattanó című romantikus sportvígjátékban, amit szeptember elején kezdtek el forgatni Vácon. A film főszereplője Scherer Péter, aki egy fanatikus gombfoci versenyzőt alakít, a Dallas Bobbyja pedig egy mecénást játszik.

A Lepattanó az alkotók szerint érzelmes sportvígjáték az esendőségről, szeretetről, kitartásról, a gombfoci szerelmeseiről, és tisztelgés egy fantasztikus magyar játék előtt. A film főszereplőjének, Kálmánnak (Scherer Péter) a gombfoci nem egy gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sportág. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül, komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket.  Ekkor egy milliárdos (Duffy) tévedéséből 100 millió forint landol a számlájukon. Bár tudják, hogy a pénz nem őket illeti, egy kicsit mégis a gombfocira költenek belőle, így újra esélyük nyílik kijutni az EB-re, hacsak addig le nem buknak.

További szereplők: Derzsi Dezső, Waskovics Andrea (Nagykarácsony, Eltörölni Frankot, Aranyélet), Katona László (Berni követ, Bibliothéque Pascal, Drága örökösök), Fekete Zsolt (Aranyélet, Valan – Az angyalok völgye). Illetve játszik még a filmben Rába Roland, Gyuricza István, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán, Petrik Andrea és Gáspár Sándor is.

A Lepattanó a Blue Duck Arts gyártásában készül az NFI támogatásával, és jövő év második felében tervezik bemutatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik