Kultúra

David Duchovnynak meggyűlik a baja a zombikutyákkal

Stephen King állattemetős története olyan, akár a sztoriban elföldelt, majd visszahozott állatok: időről időre újra elássák, majd kiássák, hogy új film legyen belőle. Az 1989-es Kedvencek temetőjének maga King írta a forgatókönyvét, amely sokak szemében azonnal horrorklasszikussá lett, azt legalábbis egészen biztosan beleverte mindenki fejébe, mi történik az ember Achilles-inával ha egy szikével ellátott zombigyerek lapul az ágy alatt. 2019-ben a nagy King-reneszánsz hevében ebből is készítettek remake-et, amely vegyes kritikákat kapott, nem sokkal később pedig bejelentették, hogy előzményfilmet kap a történet.

A Paramount+-on debütáló film az előzetes alapján nem megy vissza teljesen a gyökerekig – a temető kialakulásáig –, csak 1969-ig, amikor a fiatal főhősök alig várják, hogy leléphessenek Ludlow-ból. Ezt természetesen halott állatok akadályozzák meg, ismét előkerül a temető, ahol egy gyászoló apa ismét meghozza a borzasztó döntést: feltámasztja halott fiát. A történet nemcsak abból a szempontból lehet ismerős az eredeti történetből, mert ott is ugyanez történik: az előzménytörténet főhőse, Jud az 1989-es és 2019-es filmek idős szomszédja, aki elmeséli Bill és fia, Timmy történetét, ezt dolgozza fel az új film. Az előbbi szerepében David Duchovnyt láthatjuk, aki fia feltámasztásával szabadítja rá a zombikáoszt Ludlowra, mellette feltűnik Jackson White, Jack Mulhern, Natalie Alyn Lind, Forrest Goodluck, Isabella Star LaBlanc és Pam Grier is.

Az egyelőre magyar cím nélküli Pet Sematary: Bloodlines a Paramount+-ra kerül fel október 6-án, a hazai nézők valószínűleg a SkyShowtime-on láthatják majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik