Kultúra

Film készül a Gyilkos sorok című sorozatból

CBS via Getty Images
CBS via Getty Images
Persze csak akkor, ha véget ért a hollywoodi sztrájk.

A Universal Studios filmet készítene a Gyilkos sorok című sorozatból – írja a Variety, amelynek informácói szerint még az író és színéssztrájk meghirdetése előtt kezdték el fejleszteni a projektet, és a munka természetesen csak ennek lezárulása után folytatódhat. Az eredetileg 1984 és 1996 között futó sorozatban a tavaly meghalt Angela Lansbury alakította Jessica Fletchert, a krimírót, aki egy fiktív amerikai városkában bonyolódik valódi bűnügyek kinyomozásába. A sorozat hatalmas siker volt, a csúcsponton mintegy 25 millió nézőt ültetett a képernyők elé hetente. Lansburyt mind a 12 évadban nyújtott alakításáért jelölték Emmy-díjra, de végül egyszer sem kapta meg (azért négy Golden Globe-díjjal vigasztalódhatott).

Azt nem lehet tudni, ki játszaná Fletchert a filmben, és egyelőre a sztoriról sem derültek ki részletek, de a lap szerint a forgatókönyvet Lauren Schuker Blum és Rebecca Angelo jegyzi majd, akik az idei Dumb Money című filmét is írták – utóbbi azt a megtörtént esetet dolgozza föl, amikor Reddit-huszárok túljártak a Wall Street-i tőzsdecápák eszén a GameStop-részvények egekbe srófolásával. Producerként pedig Amy Pascalt emlegetik, aki olyan filmeken dolgozott, mint a Pókember: Irány a Pókverzum!, illetve a Greta Gerwig által rendezett Kisasszonyok.

Amíg persze a sztrájkok tart, addig ez a projekt is áll, ahogy egyre több film Hollywoodban. Hogy ennek milyen hatásait érezhetjük nézőként, arról itt írtunk cikket:

Kapcsolódó
Kifogyhatunk-e az új filmekből, ha folytatódnak a hollywoodi sztrájkok?
A jövőre halasztott Dűne 2 az eddigi legfajsúlyosabb mozifilm, amelynek premierje a hollywoodi sztrájkok miatt csúszik. Könnyen lehet, hogy az év vége felé egyre több premierről kell lemondanunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik