Kultúra

Jimmy Fallon szégyelli, hogy toxikus légkörben dolgoztatta a stábját

MATT WINKELMEYER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
MATT WINKELMEYER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Bocsánatot kért munkatársaitól Jimmy Fallon, akit a Tonight Show stábjának több tagja is azzal vádolt, hogy a sztárműsorvezető toxikus légkört teremtett a forgatásokon.

Nagyon szégyellem, rendkívül rosszul érzem magam. Bocsánatot kérek, ha valaha is megaláztalak titeket, családtagjaitokat vagy barátaitokat. Elmondhatatlanul rosszul érzem magam emiatt. Azt akarom, hogy ez a műsor öröm legyen mindenki számára, hogy befogadó legyen, hogy a legjobb show legyen a legjobb emberekkel

kért bocsánatot Fallon a stábtagoktól csütörtök este egy Zoom beszélgetés során.

Az egyik legnépszerűbb amerikai tévésről a Rolling Stone közölt cikket ugyancsak csütörtökön, amelyben tizennégy egykori és jelenlegi stábtag nyilatkozott arról, hogy Fallon szeszélyes természete rendkívül feszültté teszi a munkakörülményeket. A lap azt állította, hogy összesen közel nyolcvan jelenlegi és volt munkatársat kerestek meg, ám annak ellenére, hogy egyikük sem tudott pozitívan nyilatkozni a műsorvezetőről, senki sem mert nyíltan, névvel kiállni, mivel félnek a retorzióktól.

A lap arról ír, hogy Fallonnak régóta hisztirohamai vannak a forgatásokon, ha éppen feszült, akkor kiabál a személyzettel, és gyakran meg is alázza őket. Többen arról számoltak be, hogy pánikrohamokkal küzdöttek, a stressztől kihullott a hajuk, sőt, volt, akinek öngyilkos gondolatai támadtak a megrázkódtatások miatt. Arról is meséltek, hogy a forgatáson egymás között sírószobaként emlegették a vendégszobákat – ide vonultak vissza a stábtagok, ha nem bírták tovább sírás nélkül. A névtelenül felszólalók a legkülönfélébb pozícióban dolgoztak a produkciós stábtól az írókon át a showrunnerekig, és a lap megjegyzi azt is, hogy az utóbbiak voltak a legnehezebb helyzetben.

Senki nem mert Jimmynek nemet mondani. Mindenki tojáshéjon lépkedett, főleg a showrunnerek

– nyilatkozta az egyik alkalmazott. Mindezt alátámasztja az a tény is, hogy mióta Fallon 2014-ben átvette a Tonight Show-t Jay Lenótól, kilenc showrunnert „fogyasztott el”, többet, mint bármelyik más ilyen jellegű műsor.

A műsor egyelőre szünetel, ám nem a Fallonnal szemben megfogalmazott kritikák miatt: a hollywoodi sztrájk miatt az összes szórakoztató show forgatása leállt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik