Kultúra

A Barbie-t gyártó Mattel eddig több mint kétszer annyit keresett a filmmel, mint Margot Robbie

Warner Bros. Pictures - Heyday F / Collection ChristopheL via AFP
Warner Bros. Pictures - Heyday F / Collection ChristopheL via AFP
Döbbenetes pénzeket kaszált a Barbie-val a játékgyártó cég.

Őrületesen felpörgette a babák eladásait a júliusban megjelenő Barbie, a játékot gyártó Mattel rengeteg pénzt köszönhet a filmnek – több mint kétszer annyit, mint a címszerepet alakító Margot Robbie. A játékgyártó cég nyilvánosságra hozta, hogy számításaik szerint mennyi pénzt hoz idén a konyhára a sikerfilm. Anthony DiSilvestro, a Mattel pénzügyi igazgatója szerdán egy médiakonferencián elárulta: év végéig nagyjából 125 milliós bevétellel számolnak – írja az Independent.

A pénz egyrészt a játékfigurák eladásából származik – amelyek megugrottak a film miatt –, másrészt a Mattel öt százalék részesedést kap a film bevételeiből, amely meglehetősen jó üzlet volt, tekintve, hogy az év legtöbb pénzt hozó filmjéről van szó, a Barbie jelenleg 1,4 milliárd dollárt hozott globálisan. Emellett a cég további bevételeket könyvelhet el a film egyik producereként, és a Barbie márkanév használata miatt is súlyos dollárok folynak be a céghez.

A cég tehát több mint kétszer annyi pénzt tehetett eddig zsebre a film miatt, mint az, akin döntő mértékben múlt a film sikere: a Barbie-t játszó Margot Robbie. A színésznő fizetéséről a Variety rántotta le a leplet múlt hónapban: a 33 éves ausztrál sztár 50 millió dollárt keresett a filmmel.

Kapcsolódó
A Barbie gyógyír, fricska, őrült jó buli – és az év filmje
A Barbie-film a legjobb dolog, ami idén a mozikban történt, de az utóbbi sok-sok év távlatából is toplistás. Kritika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik