Kultúra

Az Oppenheimer megelőzte A galaxis őrzői 3-at is

UNIVERSAL PICTURES - ATLAS ENTER / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
UNIVERSAL PICTURES - ATLAS ENTER / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP

Az Oppenheimer egy Marvel-sikerfilmet megelőzve 2023 harmadik legtöbb bevételt hozó filmje lett a BoxOfficeMojo oldal adatai szerint. Ezzel Christopher Nolan történelmi drámája – melyben Cillian Murphy alakítja Robert J. Oppenheimert, aki kulcsszerepet játszott az atombomba megalkotásában – a rendező eddigi legsikeresebb filmjei közé tartozik.

Az Oppenheimer már eddig is rekordot állított fel minden idők legsikeresebb második világháborús filmjeként, de a jegyeladások folyamatos emelkedésével most újabb lenyűgöző mérföldkőhöz érkezett. Mint a Box Office Mojo kimutatta, az Oppenheimer megelőzte A galaxis őrzői 3-at, és ezzel a harmadik legtöbb bevételt hozó film lett a 2023-as globális jegybevételi listán.

E cikk megjelenésekor (szeptember 7-én) a film 854 078 950 dolláros bevételt ért el világszerte, ezzel megelőzte A galaxis őrzői 3 845 536 306 dolláros összbevételét. Az év harmadik legnagyobb bevételt hozó filmjét a Barbie és a Super Mario Bros.: A film előzik csak meg, amelyek egyaránt több mint 1,35 milliárd dollárt hoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik