Kultúra

Felfüggesztett börtönt kapott a pedofil osztrák sztárszínész

ROLAND SCHLAGER / APA / AFP
ROLAND SCHLAGER / APA / AFP

Két év felfüggesztett börtönre és ugyancsak felfüggesztett elmegyógyintézeti elzárásra ítélték Florian Teichtmeistert, az egyik legismertebb mai osztrák színészt. A 43 éves színész ellen azután indult eljárás, hogy a lakásán a rendőrök 22 adathordozón 58 ezer olyan fájlt találtak, amely gyerekekkel szembeni szexuális visszaéléseket tartalmazott. Teichtmeister februárban állt volna bíróság elé, de betegsége miatt a tárgyalást szeptemberre halasztották, ám ez alatt a nyomozó hatóságok további 33 ezer fényképre, videófelvételre bukkantak. Ahogy a Népszava tudósítása írja, 2021-es lebukása óta pszichológiai kezelésen vesz részt, s napi három grammnyi kokainfogyasztásáról is elvonták.

A bíróság öt évre függesztette fel az ítélet végrehajtását, ezért Teichtmeisternek öt év alatt hetente kell pszichoterápiára járnia, illetve hetente kell a bíróság előtt igazolnia, hogy sem alkoholt, sem drogot nem fogyaszt.

A 43 éves Teichtmeister több mint húsz éve játszik színpadon és filmekben, országosan ismert osztrák színész, aki számos filmben és sorozatban volt látható, és játszott továbbá Jancsó Miklós Oda az igazság című filmjében is, melyben Janus Pannoniust alakította. Most ő játssza Ferenc Józsefet a Fűző című filmben, melyet Ausztria az idei Oscar-díjra is nevezett. Társulata, a Burgtheater a vádemelést követően azonnali hatállyal elbocsátotta Teichtmeistert, és az ORF is leállította a vele készült filmek sugárzását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik