Kultúra

Meghalt Gayle Hunnicutt, Sherlock Holmes plátói szerelme és a Dallas Vanessája

REPORTERS ASSOCIES/Gamma-Rapho / Getty Images
REPORTERS ASSOCIES/Gamma-Rapho / Getty Images
Nyolcvanéves volt.

Augusztus 31-én elhunyt Gayle Hunnicutt amerikai színésznő – írja a Guardian.

A pályája hajnalán szépsége miatt Hollywoodban gyorsan magasra emelkedő művész élete jó részét Nagy-Britanniában töltötte. Pályatársával, David Hemmingsszel való házasságkötése után költözött a szigetországba, aminek fontos tévésorozataiban vált igazán széles körben ismertté, Sir Simon Jenkinsszel való második házasságának évtizedeiben pedig a brit társadalmi élet egyik középpontjaként tartották számon – írja a lap, ami természetesen a legfontosabb szerepeiről is beszámolt:

a színésznő alakította például a Magyarországon is igen népszerű Dallas utolsó három évadában (1989-1991) Vanessa Beaumontot, a brit arisztokratát, akinek JR Ewinggal való viszonyából egy fiú is született.

Másik fontos, itthon is számtalanszor ismételt feltűnését a Sherlock Holmes kalandjainak köszönhette, ahol a címadó nyomozó plátói szerelmét, Irene Adlert játszotta.

A Warner Brothers által korán felfedezett Hunnicutt 1966-ban debütált a tévéképernyőkön, rövidesen pedig a Peter Fonda és Nancy Sinatra főszereplésével készült A vad angyalokban (1966) volt látható, amit számos kisebb-nagyobb tévé-, film-, és színházi szerep követett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik