Kultúra

Jövő tavasszal újra Budapesten lép színpadra Loreena McKennitt

Green Stage Production
Green Stage Production
Márciusban lép fel az MVM Dome-ban.

A sokszorosan díjazott kanadai énekesnő és dalszerző, Loreena McKennitt 2024-ben, a márciusra és áprilisra tervezett huszonnégy állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat – derült ki a szervezők sajtóközleményéből.

A Visit Revisited turné a Juno-díjas The Visit című albumot ünnepli, ami erdetileg 1991-ben, Kanadában jelent meg, a következő évben pedig komoly nemzetközi sikereket ért el. Ez az album hozta meg McKennittnek a nemzetközi népszerűséget, így az énekesnő 2021 szeptemberében megjelentette a The Visit: The Definitive Edition című albumát, aminek apropója az eredeti The Visit albumának 30. évfordulója volt. A limitált kiadású album kibővített zenei anyaggal, illetve egy gazdagon illusztrált könyvvel kényeztette a nézőket, majd 2022 szeptemberében a jelenlegi turné első fele is kezdetét vette: az még csak kanadai koncerteket foglalt magában, most azonban az óceán innenső partján élők is hallhatják a legfontosabb dalokat.

Loreena McKennitt eklektikus keveréke

a kelta zenének, a popnak, és a folknak,

pályafutása alatt több mint tizennégy millió albumot adott el világszerte. Felvételei arany-, platina- és többszörös platina státuszt értek el 15 országban és négy kontinensen. Kétszer jelölték Grammy-díjra és két Juno-díjat nyert, valamint a Billboard International Achievement Awarddal is elismerték. Ismerősen mozog a világ legelismertebb és történelmi jelentőségű koncerttermeiben, a Carnegie Halltól a híres Alhambra-palotáig Granadában, Spanyolországban, de fellépett már II. Erzsébet királynő, III. Károly király, valamint más államfők előtt is.

McKennittet Caroline Lavelle (cselló), Brian Hughes (gitár), Hugh Marsh (hegedű) és Dudley Phillips (basszusgitár) kísérik majd, Magyarországon pedig

a budapesti MVM Dome-ban lépnek majd fel március 24-én.

Jegyek szeptember 8-tól az Eventim oldalán kaphatók.

Green Stage Production

 A koncert szervezője a Green Stage Production iroda hozzátette:

fontosnak tartják a Föld védelmét, így céljuk minden koncert és előadás ökológiai lábnyomát kiszámítva annyi fát ültetni, ami ellensúlyozni tudja az esemény által okozott kárt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik