Kultúra

Szeletelés a hűtőtornyok árnyékában – így látta fotósunk az INOTA Fesztivált

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Az Inotai Hőerőmű egykor a szocialista ipar ékköve volt, ám már több mint húsz éve leállt, azóta jórészt a környékbeli birkák bizarr legelőhelye, ritkábban forgatási helyszín. Idén azonban a régióra irányuló kiemelt figyelem – ami a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projektnek köszönhető – lehetőséget adott rá, hogy ha csak pár napra is, de visszavegyék az enyészettől a monumentális ipari területet. Az INOTA Fesztivál a helyszínhez illesztett programmal, főként elektronikus zenével és audiovizuális művészettel csempészett életet a falak közé. Instrumentális, kizökkentő hangulatok fesztiválgalériánkban.

Galéria
Szajki Bálint / 24.hu

A fesztivál hangulatai még erősebbek összevetve azzal, amilyen kísértetiesen kihalt ez a hely a hétköznapokban. A fesztivál sajtóbejárásán készült fotóink ebben a cikkünkben nézhetők végig.

Kapcsolódó
Az inotai hőerőműben az ember a bőrén érzi, mi maradt a nagyratörő szocialista álmokból
Az INOTA Fesztivál valami egészen szokatlan, itthon szinte ismeretlen színfoltot hoz a hazai kulturális életbe. Bejártuk a fesztivál majdani helyszínét, a döbbenetes egykori Inotai hőerőművet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik