Kultúra

A Jóbarátok rendezője bevallotta, miért írta ki idejekorán Ross feleségét a sorozatból

Collection Christophel © Warner Warner / Collection ChristopheL via AFP
Collection Christophel © Warner Warner / Collection ChristopheL via AFP

James Burrows, a Jóbarátok rendezője soha nem találta „különösebben viccesnek” Helen Baxendale-t, aki Ross Geller feleségét játszotta, és úgy érezte, hogy nincs meg a kémia köztük David Schwimmer színésszel. Ez az egyik felfedezés a 82 éves rendező új memoárjában, a Directed By James Burrows című visszaemlékezések gyűjteményében.

Burrows utal arra, hogy a ’90-es évek szitkomjában majdnem újracastingolták Baxendale-t, aki Ross feleségét, Emilyt alakította:

Kedves volt, de nem volt különösebben vicces

– írta Burrows Baxendale-ről.

Burrows úgy vélte, hogy Baxendale és Schwimmer között nincs természetes kémia a képernyőn, mint Ross és Rachel, Jennifer Aniston karaktere között volt:

Schwimmernek nem volt valódi partnere. Olyan volt, mintha egy kézzel tapsolnánk. A szitkomokban és mindenféle romantikus vígjátékban a viccesség ugyanolyan fontos, mint a kémia. Rájöttünk, hogy Ross új barátnőjének ugyanolyan viccesnek kell lennie, mint Rachel.

Baxendale Emilyjét a 4. évadban mutatták be először, összesen tizennégy epizódban szerepelt. Emily és Ross az 5. évadban házasodtak össze, de Ross majdnem elszúrta, amikor Rachel nevét mondta ki az eskü alatt az övé helyett. Emilyt végül kiírták a sorozatból, ami jól jött a színésznőnek, hiszen addigra terhes volt, írja a Deadline.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik