Kultúra

Egy tizenöt éves lány szexuális zaklatásával vádolták meg Nick Cartert a Backstreet Boysból

Jason Koerner / GETTY IMAGES / AFP
Jason Koerner / GETTY IMAGES / AFP

Újabb szexuális zaklatási vád került elő Nick Carter, a Backstreet Boys énekese ellen, aki a vád szerint 2003-ban zaklatott egy tizenöt éves lányt. Messze nem ez az első ilyen beadvány az énekes ellen, akinek jelenleg két másik zaklatási pere is folyamatban van.

A mostani pert egy AR néven emlegetett nő indította, aki azt állítja, Carter három alkalommal is visszaélt vele, és hogy az énekes fertőzte meg HPV-vel. A nő tizenötezer dolláros kártérítést követel. A vádirat szerint az akkor huszonhárom éves Carter onnan ismerte az akkor tizenöt éves lányt, hogy a családjaik barátságban álltak, az incidensek is családi összejöveteleken történtek, két esetben a férfi yachtján, egyszer pedig egy buszon a férfi birtokán. Az egyik yachtos esetnél Carter állítólag három másik férfit is meginvitált, hogy nézzék, amit a lánnyal csinál.

Carter mindent tagad, ügyvédje a Los Angeles Timesnak elküldött közleményében nevetségesnek és rosszindulatúnak nevezte a vádakat.

A pert indító nő az incidensek után közvetlenül is próbálta elérni, hogy az énekest felelősségre vonják, két amerikai államban is büntetőpert kezdeményezett ellene, de a hatóságok nem emeltek vádat egyik alkalommal sem. AR ügyvédei ugyanakkor hangsúlyozták, az, hogy Carter eddig nem került börtönbe, nem jelenti azt, hogy sosem kell felelnie a tetteiért.

A Nick Carter ellen jelenleg futó perek egyikét Melissa Schumann, a Dream nevű együttes egykori énekese indította még 2017-ben egy 2002-es eset kapcsán: a vád szerint Carter bedrogozta, majd megerőszakolta az akkor tizennyolc éves Schumannt, aki jelentette ugyan az esetet, de addigra az elévült, így vádemelés nem történt. A napokban ugyanakkor a bíróság engedélyezte, hogy Carter visszaperelje a nőt becsületsértésre hivatkozva. Egyelőre még nem tette meg, de jó eséllyel ez változni fog, a harmadik per ugyanis, amelyben Carter érintett, épp egy ilyen visszaperlési ügy: az énekes egy harmadik nőt, bizonyos Shannon Ruth-t perli épp, aki szintén szexuális zaklatással vádolta meg, azt állítva, Carter 2001-ben egy Backstreet Boys-koncert után megerőszakolta őt, és megfertőzte HPV-vel.

Carter ügyvédjei egyenesen összeesküvésnek nevezték a Carter elleni vádakat, melyek nyomán állításuk szerint az énekes és a Backstreet Boys több mint kétmillió dollárt veszített. A zenekar legutóbbi karácsonyi lemeze a vádak ellenére jól megy, ugyanakkor az azt kísérő tévéműsor a vádak miatt végül nem került képernyőre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik