Kultúra

Eddigi legnagyobb koncertjét adja Dzsúdló az Arénában

Nagyszabású koncertre készül Dzsúdló, aki december 29-én este nyolc órától lép fel a Papp László Budapest Sportarénában. Az eseményen új dalok is hallhatók lesznek, az előadó harmadik nagylemeze, a Kincugi ugyanis 2023 szeptemberében érkezik tizenöt dallal.

Dzsúdló, a Z-generáció egyik legnagyobb kedvence villámgyorsan vált népszerűvé szókimondó, sajátos hangulatú dalaival. A fiatal, ám annál markánsabb hangú énekes már 90 millió stream felett jár a Spotifyon, YouTube-on pedig átlépte a 100 millió megtekintést. Lil Frakk-kal közös Lej című slágere szinte a megjelenéskor kultstátuszba emelkedett, első lemeze, a Fotofóbia pedig Magyarország egyik legtöbbet hallgatott albuma lett. Egy évvel később már érkezett is Szörnyeteg című második nagylemeze. Maradtak az olykor tabudöntögetően érzelmes, spleennel átitatott dalok, emellé érkezett néhány neves közreműködő, például Beck Zoli (30Y) vagy Krúbi. 2022 augusztusában a másik Z-generációs ikonnal, Azahriah-val jelentetett meg közös dalt, Várnék címmel.

A slam poetrys múlttal rendelkező Juhász Márton Dzsúdló projektjével a 2020-as MTV EMA legjobb magyar előadója díját is elnyerte. Szövegeihez hasonlóan videoklipjei is erősen elgondolkodtatóak, gyakran nyúlnak nehéz témákhoz. 2023-ban is végigturnézta az országot, hallhattuk a legtöbb nagy fesztiválon, többek között a Sziget Fesztivál nagyszínpadán, ugyanabban az évben kétszer adott telt házas koncertet a Budapest Parkban.

A jegyeladás szeptember 6-án délelőtt tíz órakor indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik