Kultúra

Martha Stewart jéghegyből nyert jeget tett a koktéljába, szétszedték a kommentelők

Stefani Reynolds / AFP
Stefani Reynolds / AFP
A kommentelők azt tanácsolták Amerika háziasszonyának, hogy ha esetleg épp nem találna friss jéghegyet a koktéljához, nyugodtan vehet a boltban is.

Népharag zúdult Martha Stweartra, aki csupán utazásáról akart megosztani pár képet, a kommentelők azonban a szemére vetették, hogy képmutató.

Az életmódguru éppen Izlandról tartott Grönlandra egy hajó fedélzetén, amikor koktélidő lett, az italhoz a jeget pedig az egyik közeli jéghegyből nyerték ki. A leírás szerint ekkor a Grönland keleti részén található fjordoknál hajóztak éppen, itt sikerült egy jókora jégdarabot szerezni a frissítőhőz. Stewart mindezt gondosan dokumentálta: van kép a hatalmas jégtömbről, az italról és arról is, ahogy egy nagyobb társasággal pezsgőzik a fjordok mellett.

A kommentelőknek több se kellett, azonnal az életmódkönyveiről is ismert szerző szemére vetették, hogy meglehetősen képmutató dolog egy hajón szürcsölgetni a jéghegy-koktélt, miközben a klímaválság miatt egyre olvad a Föld jégtakarója. „Bírlak, de hallottál már arról, hogy eltűnőben vannak a jéghegyek?” – írta az egyik kommentelő, míg egy másik tanáccsal látta el Stewartot: „Ha esetleg nem találnál épp friss jéghegyet a koktélodhoz, nyugodtan vehetsz jeget a boltban is.”

Gazdag, fehér emberek isszák a jéghegy-koktéljaikat, miközben a bolygó lángokban áll – kicsit szemellenzős dolog ez

– írta egy másik hozzászóló.

A hajótársaság, amellyel Stewart részt vesz az utazáson úgy hirdeti magát, mint fenntartható cég, erről árulkodik legalábbis a honlapjukon külön almenüt szenteltek ennek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Martha Stewart (@marthastewart48) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik