Kultúra

Alkohol helyett görögdinnyelével keresztelt meg egy újszülött várost Abraham Lincoln

Adventures in TV-Land / Youtube
Adventures in TV-Land / Youtube
A hely előtte tisztelegve a Lincoln nevet kapta.

Százhetven évvel ezelőtt, 1853. augusztus 27-én egy apró Illinois állambeli település névadó ünnepségére gyűltek össze a környéken telket vásárló családok: az eseményen a republikánus párt egyik legfontosabb arca, az ügyvédként és kongresszusi képviselőként egyaránt aktív későbbi elnök, Abraham Lincoln is feltűnt, hiszen a várostervezők korábban őt kérték fel a szükséges adásvételi szerződések megírásával, illetve a szükséges papírmunkák elvégzésével.

Az akkor negyvenes évei közepe felé tartó politikus nem csupán csak azért jelent meg az eseményen, hanem azért is, mert

a városkának előtte tisztelegve a Lincoln nevet akarták adni, a hagyományosan egy üveg ital széttörésével járó keresztelőt pedig épp ezért neki kellett elvégeznie.

A tervet egy kisebb probléma sodorta veszélybe: a férfi akkor ugyanis már hosszú ideje nem ivott alkoholt,

így az eseményen bor helyett végül görögdinnyelé fröcskölt szerteszét.

A furcsa pillanatoknak a lakók később emléktáblát is állítottak, sőt, az Egyesült Államok képét úton-útfélen megszakító, különböző méretű szobrok és útszéli látványosságok hagyományához igazodva néhány évtizeddel ezelőtt egy jókora szeletnyi fadinnyét is kifaragtak.

Adventures in TV-Land / Youtube

Ez azóta is büszkén feszít a felirat előtt, ami elmondja: Lincoln immár elnökként újra visszatért a településre, meggyilkolása után a holttestét szállító vonat pedig egy pillanatra szintén megállt, hogy az ott élők fejet hajthassanak előtte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik