Kultúra

A korona producerei ígérik, hogy finoman kezelik Diana hercegné halálát

Netflix
Netflix

A korona című Netflix-sorozat készítői elmondták, hogy Diana hercegné halálát „finoman” és kellő érzékenységgel jelenítik meg a dráma közelgő utolsó évadában. A sorozat egyik producere, Suzanne Mackie az Edinburgh-i Tévéfesztiválon elmondta, nagyon óvatos és hosszú beszélgetést folytattak alkotótársaival arról, hogyan kezeljék Diana hercegné halálát, de szerinte finoman, átgondoltan sikerült újraalkotni.

A Netflix sikersorozatát korábban kritika érte a történelmi pontossághoz való hozzáállása miatt. A hatodik, utolsó évad várhatóan még idén érkezik, a királyi család történetét a Diana halála utáni évekbe viszi, aki 1997-ben, 36 évesen, egy párizsi autóbalesetben vesztette életét. Dianát az utolsó két évadban Elizabeth Debicki alakítja, akit Mackie rendkívüli színésznőnek nevezett:

Annyira figyelmes, előzékeny volt, és szerette Dianát. Szóval hatalmas tisztelet volt iránta mindannyiunk részéről. Remélem, ez látszik, amikor megnézitek a sorozatot

– mondta a producer.

Andy Harriest, a sorozat másik executive producerét arról kérdezték, hogy a néhai királynő halála befolyásolta-e bármilyen módon a sorozatot.

Úgy gondolom, hogy Őfelsége halála kétségtelenül hatással volt mindannyiunkra, és különösen Peter Morganra, a sorozat írójára. Ez nem változtatta meg alapvetően a sorozatot, de bizonyos értelemben igen, és ha majd látják, azt hiszem, tudni fogják, mire gondolok

idézte a producert a BBC.

Kapcsolódó
A Korona: unalom és rossz színészválasztások nehezítették a dolgunkat az 5. évadban
A remekül sikerült előző évad után joggal reménykedhettünk benne, hogy A Korona a kilencvenes évekhez érve sem veszíti el a lendületét. Mi történt ehhez képest? Kritika az ötödik évadról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik