Kultúra

Tony Leung lesz Enyedi Ildikó új filmjének egyik főszereplője

PETER PARKS / AFP
PETER PARKS / AFP
Az Arany Medve-díjas rendezőnő kifejezetten Leung számára írta a szerepet.

Ismét világsztárral forgat Enyedi Ildikó, a Variety értesülései szerint Tony Leung is csatlakozott az Arany Medve-díjas rendezőnő filmjének stábjához.

A Silent Friend című alkotás három történetet mesél el közel száz évet felölelve, amelyek középpontjában egy fa áll majd. Leung a harmadik szekció főszereplője lesz, egy ismert neurológust alakít, aki Hongkongból a németországi Marburgba érkezik. Enyedi kifejezetten a színész karaktere alapján írta a szerepet.

Az epizód történetét azon személyes benyomásaim ihlették, amelyeket kialakítottam magamban erről a brilliáns színészről. Teljesen lenyűgözött, hogy amióta először olvasta a forgatókönyvet milyen jó partner volt a projektben nemcsak a saját szerepével, hanem az egész filmmel kapcsolatban

– idézi a lap a rendezőnőt.

A rajongás kölcsönös, Leung Enyedi hatalmas rajongójának tartja magát, aki a rendezőnő összes korábbi munkáját látta, „hihetetlenül tehetségesnek, intelligensnek, szerénynek és kedvesnek” nevezve Enyedit. A 61 éves színészt idén Velencében Arany Medve életműdíjjal tüntetik ki.

Enyedi filmje magyar-német-francia koprodukció lesz, a német-francia filmalap idén először kiosztott támogatásából is részesült, 450 ezer eurót adtak a rendezőnőnek. A forgatás várhatóan jövő áprilisban kezdődik.

Kapcsolódó
A Marvel legújabb főgonosza mögött Ázsia legjobb színésze rejlik – kicsoda Tony Leung?
Majdnem 60 éves koráig várt, hogy Hollywoodban bemutatkozzon, de előtte sem unatkozott: generációjának legragyogóbb színészeként tartják számon Ázsiában. Válogatás Leung legjobb filmjeiből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik