Kultúra

Úgy nézik az emberek a Barbie-t a moziban, mintha muszáj lenne

WARNER BROS. PICTURES - HEYDAY F / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
WARNER BROS. PICTURES - HEYDAY F / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
A Barbie máris nézettebb Észak-Amerikában, mint az eddigi rekorder, és a globális elsőségtől is karnyújtásnyira van.

Kicsivel több mint egy hónap kellett a Barbie-nak, hogy a Super Mario Bros.: A film bevételét túlszárnyalja, ezzel a legtöbb pénzt generáló film legyen Észak-Amerikában.

Greta Gerwig filmje 575,4 millió dollárt hozott eddig az észak-amerikai mozikban, ezzel máris megugrotta a Super Mario-film 574 milliós hazai bevételét. A globális elsőségtől sincsen már messze: a Super Mario Bros.: A film világszerte 1,35 milliárd dollárt szedett össze, a Barbie most tart 1,3 milliárdnál, így gyakorlatilag inkább órák, mint napok kérdése, hogy a Barbie 2023 legjobban jövedelmező filmje legyen. A Variety azt írja, hogy ez a két film tudta eddig idén túlszárnyalni a bűvös egymilliárdos bevételi határt, ám ennél is érdekesebb, hogy egyik sem szuperhősfilm vagy egy népszerű franchise része, mint ahogy az jellemzően lenni szokott.

A Barbie pénzügyi sikere már a bemutatás hetében egyértelmű volt: 162 milliós nyitóbevételével azonnal az év legjövedelmezőbb debütálása lett, ráadásul zsinórban négy hétig volt listavezető. Egyúttal máris bezsebelt több rekordot: ez lett a legtöbb bevételt hozó, nő által rendezett film, emellett a nők által rendezett filmek közül egy sem rajtolt olyan jövedelmezően, mint a Barbie.

Margot Robbie és Ryan Gosling átlényegülése Barbie-vá, illetve Kenné a magyar mozikat is letarolta: a Filmforgalmazok Egyesületének legfrissebb adatai szerint a film immár ötödik hete vezeti a nézettségi listát idehaza is. Még múlt héten is majdnem 60 milliós bevételt hozott, összesen eddig 1,15 millió forintért váltottak rá jegyet a magyarok, és már majdnem 600 ezren nézték meg moziban.

Kapcsolódó
A Barbie gyógyír, fricska, őrült jó buli – és az év filmje
A Barbie-film a legjobb dolog, ami idén a mozikban történt, de az utóbbi sok-sok év távlatából is toplistás. Kritika.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik