Kultúra

Kerületi lapban, rejtélyes apróhirdetéssel jelentette be új lemezét a Rolling Stones

INA FASSBENDER / AFP
INA FASSBENDER / AFP
Mick Jaggerék még nem vesztették el marketingérzéküket.

Nagyon úgy tűnik, szeptemberben érkezik a Rolling Stones új, 31. stúdióalbuma, ami a Hackney Diamonds címet viseli majd. Ez lesz a zenekar első lemeze dobosuk, Charlie Watts 2021-es halála óta. Ez nem egy hivatalos bejelentésből derült ki, a zenekar ugyanis egyelőre nem adott ki közleményt a rajongók millióit lázba hozó fejleményről. Ehelyett egy különös apróhirdetés tűnt fel London egyik kerületi lapjában, a Hackney Gazette-ben: látszólag Hackney Diamonds nevű üvegjavító vállalkozást reklámoznak, de a leírásban felbukkanó kulcsszavakból (Satisfaction, Gimme Shelter, Shattered) könnyű arra következtetni, hogy Mick Jaggerék állnak a háttérben. További jel az apró kinyújtott nyelv-logó, valamint az, hogy az üzletet a hirdetés szerint 1962-ben alapították, vagyis ugyanabban az évben, amikor a Stones is megalakult. Az NME azt is kiszúrta, hogy az apróhirdetés címének betűtípusa ugyanaz, mint amit a zenekar 1978-as Some Girls című lemezborítóján is használtak. A reklámban egy telefonszámot is megadnak, amelyet feltárcsázva egy férfihang közli, hogy ne idegeskedjen a kedves hallgató, inkább javítsa meg a betört ablakot, és hogy a szolgáltatásuk szeptembertől lesz elérhető. A Hackney Diamond kifejezést a helyi szlengben a betörések után maradó üvegszilánkokra használják. A nagy múltra visszanéző Hackney Gazette-et 1862 óta adják ki, és London Hackney nevű negyedének híreit tartalmazza.

Az év reklámfogása címre is esélyes médiahekk jelzi, hogy Jaggerék nemcsak zenélni nem felejtettek el vénségükre, de pimaszságuk és PR-érzékük sem hagyta cserben őket. A legendás frontember nemrég töltötte be 80. születésnapját, ebből az alkalomból írt cikkünket itt olvashatják.

Kapcsolódó
A rock and roll lényege, hogy nem biztonságos – Mick Jagger 80 éves
80 éves lett Mick Jagger. A személyéhez kapcsolódó legfontosabb dolgokról halljuk őt magát. Mit szeret a turnézásban? Miért nem baj, ha üvegekkel dobálják a színpadon? És tényleg a pénzért csinálják az egészet?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik