Kultúra

Kígyót neveztek el Harrison Fordról

DANIEL LEAL / AFP
DANIEL LEAL / AFP

Egy pók-és egy hangyafaj után ezúttal egy kígyófajt neveztek el Harrison Fordról, a negyvencentis állat a Tachymenoides harrisonfordi nevet kapta – írja a BBC.

Az új fajt Peruban, az Otishi Nemzeti Parkban fedezték fel, és nem veszélyes az emberre. Az elnevezéssel Ford környezetvédői munkássága előtt tisztelegnek, a színész tagja a Conservation International nevű nonprofi környezetvédelmi szervezet igazgatóságának is. Bár Ford egyik leghíresebb karaktere, Indiana Jones híres arról, hogy retteg a kígyóktól, a színész elmondása szerint kifejezetten bírja a csúszómászókat, sőt, azt is hozzátette, a Tachymenoides harrisonfordi nagyon hamar hozzánőtt a szívéhez.

De nem ez az első harrisonfordi az állatvilágban: 1993-ban egy pókot (Calponia harrisonfordi), néhány évvel később egy hangyát (Pheidole harrisonfordi) neveztek el a színészről, aki a megszokott stílusában kommentálta azt, milyen állatokhoz adja a nevét.

A tudósok állandóan állatokat neveznek el rólam, de mindig olyanokat, amiktől a gyerekek halálra rémülnek. Nem értem. Szabadidőmben hímezni szoktam, és altatódalokat énekelek a bazsalikomaimnak, hogy ne féljenek éjszaka

– elégedetlenkedett a színész, de persze hozzátette, hogy nagyon meghatódott a megtiszteltetéstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik