Kultúra

Eddigi legnagyobb koncertjére készül a Halott Pénz

Borsos László / 24.hu
Borsos László / 24.hu

A Puskás Arénában ünnepli megalakulásának huszadik évfordulóját a Halott Pénz, a zenekar 2024. június 8-án lép fel az ország legnagyobb koncerthelyszínén.

Marsalkó Dávid első dalai Halott Pénz néven még 2004-ben jelentek meg, 2013 óta pedig már egy hétfős zenekarral vált egy ország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az első áttörést 2012-ben a Feneked a gyengém című dal jelentette, majd a Szólj anyunak, hogy a városban vagyok-lemez után kiderült, közel sem egyslágeres csodáról van szó. Az olyan dalokkal, mint a Minden szobába kell álom vagy az Ugyanúgy hallasz bizonyították, hogy szövegeikkel tudnak igazán mélyre is menni és a mai napig szlogen szinten működő, mindenki által ismert és idézett, maradandó sorokat írni. Az olyan számokkal pedig, mint az Amikor feladnád vagy az Élnünk kellett volna képesek sokaknak erőt adni a nehéz pillanatokban is.

A Halott Pénzt a közönség szeretete vitte végig azon a különleges úton, amit eddig bejártunk és most együtt elértünk oda, hogy becélozhatjuk Magyarország legnagyobb koncert helyszínét, a Puskás Arénát! Szeretném, ha együtt ünnepelhetnénk ezt a 20 évet mindenkivel, aki szereti a dalainkat és megígérjük, hogy új szintre fogjuk emelni a hazai koncertélmény fogalmát!

– mondta el a jubileumi koncert apropóján Marsalkó.

Az első teltházas klubkoncertek után – elsőként töltötték meg három egymást követő este az Akvárium NagyHallt – hamar a fesztiválok headliner sávjában találták magukat. A Halott Pénz visszatérő fellépője a Sziget Fesztivál Nagyszínpadának is, a legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínnek számító Budapest Parkban már tizenkétszer adtak teltházas koncertet. Sőt, közben háromszor megtöltötték a Papp László Budapest Sportarénát is. A huszadik születésnapjuk alkalmából tovább emelik a tétet, és hazánk legnagyobb koncerthelyszínén, a Puskás Arénában adnak koncertet. A jegyvásárlás augusztus 16-án 10 órakor nyílik meg a regisztrált Live Nation tagok számára, a teljeskörű jegyértékesítés pedig augusztus 18-án, 10 órakor indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik