Kultúra

Budapesti mozikban is közvetítik a Metallica amerikai koncertjeit

BJORN LARSSON ROSVALL / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP
BJORN LARSSON ROSVALL / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP
Némi csúszással, hogy ne az éjszaka közepén kelljen rá beülni.

A Metallica augusztus 19-én és 21-én is fellép a texasi Arlingtonban az AT&T Stadionban; a két koncert két részben világszerte a mozikban is megtekinthető lesz, köztük Budapesten is – írja az MTI. A világhírű metálzenekar idei lemeze, a 72 Seasons megjelenése után kezdett világkörüli turnéba. A Metallica az M72 koncertsorozat részeként lép fel augusztus 19-én és 21-én a Dallas Cowboys NFL csapat otthonában, ami Észak-Amerikában, valamint Közép-, és Dél-Amerika nagyobb részén élőben látható a mozikban. A többi földrészen, Európában, Ázsiában, Afrikában, a Közel-Keleten és Óceániában a vágatlan felvételt néhány óra csúsztatással az adott időzóna főműsoridejéhez igazítottan sugározzák műholdon keresztül.

A kétrészes, csaknem háromórás koncertélmény a fenti napokon, magyar idő szerint 16:30 perctől és ráadásként 20 órától is átélhető lesz a Cinema MOM, a Pólus Mozi, a GoBuda Mozi és a Lurdy Mozi termeiben. A magyar forgalmazó közleménye szerint a két előadás menete teljesen más zenei listából áll majd. A Metallica új lemezét, a 72 Seasonst debütáló albuma, a Kill ’em All 40. jubileumára időzítette. Az M72 turné nemcsak a friss dalokról szól, hanem 1981 óta íródó történet egészéről, így a kétrészes esemény több mint harminc számot vonultat föl a banda diszkográfiájából. A show különleges színpadelrendezéssel fut, amely 360 fokban teszi lehetővé a fellépés mozis közvetítését, a nagyvásznas kép- és hangrendszerrel minden rajongó közel érezheti magát a történésekhez.

Az április közepén, saját kiadásban megjelent 72 Seasonst a zenei szaksajtó kritikusai kedvezően fogadták, a James Hetfield gitáros-énekesből, Lars Ulrich dobosból, Kirt Hammett gitárosból és Robert Trujillo basszusgitárosból álló együttes ezelőtt 2016-ban jelentkezett nagylemezzel utoljára, idén Gred Fidelman produceri segítségével született meg a 77 perces, tizenkét dalos album.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik