Kultúra

Jobb oldalára lebénult az Iron Maiden dobosa, de végigjátszotta a turnét

Jesse Grant / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Jesse Grant / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Nicko McBrain, az Iron Maiden dobosa elárulta, hogy az év elején agyvérzést kapott, és attól tartott, hogy vége a karrierjének, miután a jobb oldala válltól lefelé lebénult.

De tíz hét intenzív terápia után „képes volt 70 százalékos gyógyuláshoz közeli állapotba kerülni”, amikor a heavy metal együttes megkezdte a májusban kezdődő The Future Past turné próbáit. A 71 éves zenész végül képes volt végigdobolni a turné európai szakaszát, mely pénteken ér véget a Wacken fesztiválon.

Betegségének részleteit megosztva McBrain elmondta, hogy januárban TIA-t (átmeneti ischaemiás rohamot), más néven minisztrókot szenvedett, ami szerencsére enyhének bizonyult. Kezdetben azonban nagyon aggódott, hogy a karrierjének vége, miután a jobb oldali vállától lefelé lebénult. Családja és terapeutái támogatásával azonban sikerült felépülnie.

Őszintén szólva nem tudtuk, hogy képes lesz-e játszani egy egész koncertet, amíg a zenekari próbák el nem kezdődtek májusban, és hatalmas támogatást kapott a zenekartól, majd őszinte megkönnyebbülést, amikor láttuk, hogy képes lesz rá

– mondta Rod Smallwood, az Iron Maiden menedzsere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik