Kultúra

Giorgia Meloni beperelte a Placebo énekesét, mert az fasisztának nevezte

Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök rágalmazásért beperli a Placebo énekesét, Brian Molkót, miután a múlt hónapban egy torinói fellépésen fasisztának és rasszistának nevezte őt, egy trágár kifejezés kíséretében – jelentette az olasz médiára hivatkozva a BBC.

Az olasz ügyészség még júliusban vizsgálatot indított, miután a Placebo a Torino melletti Stupinigiben megrendezett Sonic Park fesztiválon lépett fel, és Molko olaszul Giorgia Melonira zúdított sértéseket a színpadról, többek között fasisztának és rasszistának nevezte a politikust.

Meloni a szélsőjobboldali Olasz Testvérek párt vezetője, aki már több rágalmazási pert is indított, többek között Roberto Saviano újságíró és a Gomorra című könyv szerzője ellen, amiért az „fattyúnak” nevezte őt egy 2020-as tévéinterjú során, amelyben elítélte őt a migránsmentő civil szervezeteket ért támadások miatt.

A tárgyalást októberre elnapolták. Ha bűnösnek találják, Saviano akár három év börtönbüntetésre is számíthat. Az olasz törvények szerint egyes rágalmazási ügyek büntetőjogi következményekkel járhatnak, és szabadságvesztéssel büntethetők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik