Kultúra

Bizarr szobrot és tökkel díszített lámpaoszlopot is elloptak Tim Burton forgatásáról

The Geffen Company / Photo numÈrique / Collection ChristopheL via AFP
The Geffen Company / Photo numÈrique / Collection ChristopheL via AFP
Még nem tudni, hogy megveszekedett filmrajongók-e az elkövetők.

35 évnyi várakozás és tervezgetés után végre eldőlt, hogy folytatást kap Tim Burton 1988-as horrorvígjátéka, a Beetlejuice – Kísértethistória. A forgatás meg is kezdődött nemrég Vermont államban, ám Burtonék nem várt nehézségekbe ütköztek, ugyanis eltűnt néhány sajátos kellék a helyszínről.

Háromszor szólítottuk nevén ezt a szobrot, de nem jött vissza! Nyomozunk, ki lophatta el ezt a 150 kilós szobrot a Beetlejuice 2 forgatásáról, illetve egy tökkel dekorált lámpaoszlopot

– írta a vicces kedvében lévő vermonti rendőrség, amely a Twitteren képet is megosztott a különös műtárgyról, és telefonon várja az esetleges szemtanúk és informátorok hívását. A Beetlejuice 2-t nem csak újra Tim Burton rendezi, de visszatér az eredeti főszereplő, Michael Keaton is. Emellett szerepet kapott benne Jenna Ortega, aki Wednesdayt alakította tavaly Burton Netflix-sorozatában. A filmnek már a premierdátumát is kitűzték 2024 szeptember 6-ra, de az írók és színészek sztrájkja miatt valószínű, hogy ez nem lesz tartható.

Nem a Beetlejuice 2 az első produkció az utóbbi években, amelynek lopások nehezítik a munkálatait: 2022-ben A korona illetve a Lupin forgatásáról tűnt el több százezer dollár értékű kellék és díszlet. Utóbbinál az a különös egybeesés, hogy épp egy zseniális tolvajról szól a történet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik