Kultúra

A Rammstein egy másik tagját is szexuális visszaéléssel vádolják

Christophe Gateau / DPA / AFP
Christophe Gateau / DPA / AFP

A Till Lindemann frontembert ért vádak mellett egy további Rammstein-taggal szemben is hasonló gyanú merült fel: két nő is megszólalt a németországi médiában, akik szerint a billentyűs Christian „Flake” Lorenz szexuális visszaélést követett el.

A múlt héten Budapesten is fellépő német zenekar frontemberét, Till Lindemannt idén júniusban több nő is szexuális visszaéléssel vádolta meg. Állítólag Lindemann nőket toborzott, hogy szexeljenek vele, egyes esetekben a beleegyezésük nélkül. Az ügyben jelenleg a berlini államügyészség vizsgálódik. Németországban a törvény mindaddig ártatlanságot vélelmez, amíg a vádlott bűnösségét be nem bizonyítják, Lindemannt pedig még nem tartóztatták le, és nem emeltek vádat ellene.

Most azonban a Süddeutsche Zeitung és az NDR újabb vádakról számolt be, amelyekben ezúttal a Rammstein billentyűse, Christian „Flake” Lorenz is érintett. Két nő névtelenül jelentkezett, akik több mint húsz évvel ezelőtti eseményekről számoltak be. Egyikük elbeszélése szerint 2002-ben tizenhét éves volt, amikor együtt bulizott Lindemann-nal és Lorenz-cel, majd miután a sok alkohol miatt le kellett dőlnie, utóbbi mellé feküdt, és szexelt vele, noha a nő alig volt magánál, és úgy vélte, Lorenznek tisztában kellett lennie azzal, hogy mennyi alkoholt fogyasztott.

Egy másik nő egy 1996-os esetről számolt be, amikor 22 éves volt. Miután egy szállodában a zenekarral együtt bulizott és ivott, elmondása szerint arra ébredt, hogy Lorenz mellette fekszik, ő pedig nagy fájdalmat érez az altestében:

Életemben szexeltem már előtte és életemben szexeltem utána is. Soha nem volt ilyen fájdalmam előtte és soha nem volt ilyen fájdalmam utána

– tette hozzá. Arra nem emlékszik, hogy pontosan mi történt, és arra sem, hogy ki lehet a felelős a fájdalomért.

Lorenz és Lindemann ügyvédjei visszautasították a vádakat, nem kellően megalapozott tényekre hivatkozva, írja a Deutsche Welle. A budapesti koncert előtt mi is megkérdeztük a Rammstein rajongóit, mit gondolnak a vádakról:

Kapcsolódó
„Ő megteheti, hogy nagyban manipuláljon, ilyen a világ” – rajongók a Rammstein-énekes szexbotrányáról
A Rammstein frontembere, Till Lindemann botrányba keveredett, de tagadja, hogy rajongókat drogozott volna be az öltözőben. Hisznek-e neki a budapesti koncert nézői, és mit tennének, ha kiderülne, hogy nem mond igazat?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik