Kultúra

Gyűjtenek a Jókai utcai házomlásban megsérült balerinának

Experidance / Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Experidance / Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Augusztus 4-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatják be azt a felújított előadást, amelyben balesete előtt Tóth Nikolett táncolta Sissi szerepét. Minden jegyből 1500 forinttal támogatják a táncművész megsegítésére létrehozott alapítványt – írja a Hvg.hu.

Tóth Nikolett 2022. június 27-én súlyos koponya- és gerincsérülést szenvedett, amikor a Jókai utca 1. szám alatti épület egy része leomlott, ő pedig éppen úton volt a munkahelyére. Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház vezetője nemrég azzal kereste meg a táncművészt, hogy felújítanák az ExperiDance Fergeteges című előadását, melyet az eredeti plakáttal, rajta Tóth arcával hirdetnének. A balerina igent mondott az ötletre, és meg is tekintené az előadást, melynek bevételei egy részét a táncművész megsegítésére fordítják, emellett a színház biztosítja a lehetőségét a közvetlenül adakozni kívánóknak is az előadás helyszínén kihelyezett gyűjtőpontokon.

Ezalatt a borzasztóan nehéz és megterhelő időszak alatt nagyon sok erőt ad és mélyen meghat, hogy nemcsak a nagyszerű barátaim, hanem milyen sok hihetetlenül nagylelkű és szerető ember próbál nekem segíteni, támogatni, ki ahogy tud, a felépülésem során. Mindez pedig még több erőt ad a gyógyulásomba vetett hitemhez

– írta Tóth Nikolett, aki rövidesen részt vehet egy elhúzódó és költséges, de új és korszerű rehabilitációs kezelésen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik