Kultúra

Igazából karácsony címmel jön az Igazából szerelem rendezőjének következő dobása

Universal Pictures
Universal Pictures

Richard Curtis, a Négy esküvő és egy temetés, a Sztárom a párom és az Igazából szerelem író-rendezője új projekten dolgozik, aminek már címe is van: Christmas Actually, azaz Igazából karácsony.

A cím azonban nem egy Igazából szerelem-folytatást, prequelt vagy rebootot jelöl: az Igazából karácsony egy színpadi showműsor lesz zenével, tánccal, költészettel és komédiával, amellyel a Comic Relief nevű jótékonysági szervezet javára gyűjtenek majd.

A munka afféle árukapcsolás: a Comic Reliefnek Curtis az egyik alapítója, 1985-ben, az etiópiai éhínség elleni küzdelem részeként hozta létre Lenny Henryvel közösen, azóta pedig nagy sikerrel gyűjt pénzt a nélkülözők megsegítésére, létrejötte óta több mint másfél milliárd fontot gyűjtött össze rendezvényeivel, melyeken rendszerint a brit komádia legnagyobbjai szerepelnek.

Az Igazából karácsony anyagait Curtis válogatta össze és Daniel Raggett rendezi, nyolc alkalommal áll majd színpadra Londonban ez év decemberében. A szervezők ígérete szerint afféle összművészeti élmény lesz: a háttér illusztrációit ismert művészek hozzák létre élőben, a zenei felhozatal karácsonyi klasszikusokból áll majd élő zenekari előadásban, emellett versek és történetek állnak színpadra, valamint karácsony témájú vicceket és a Mikulásnak írt gyerekleveleket olvasnak majd fel hírességek.

Curtisnél láthatólag becsípődtek az ünnepek: a színpadi show mellett egy másik karácsony-témájú projektje is fut párhuzamosan, egy egyelőre cím nélküli New Yorkban játszódó tündérmese-komédia Melissa McCarthy szereplésével, melyben egy munkamániás férfi egy dzsinn segítségével próbálja visszaszerezni a családját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik