Kultúra

Nagy Feró a jubileumi koncertjéről: „Én biztos, hogy politizálni fogok”

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Magyar Nemzet szemlézte azt az interjút, amit Nagy Feró, Kossuth-díjas énekes, dalszerző, adott az Origónak, és amelyben a zenész egy vörös medúza hátán eljutott a Beatricétől egészen Magyarország és Európa kapcsolatáig.

A beszélgetés első felében Nagy Feró felidézte, hogyan lehetetlenítette el az államszocialista rendszer a Beatricét. Itt szögezte le, hogy nem a zenekar provokált, hanem a rendszer provokálta őket.

Arról a világról énekeltem, amiben éltem, amit láttam. Az angyalföldi gyereknek születtem című dalomat is a munkásélményből írtam meg. Csak kiderült, hogy Angyalföldet nem lehetett megénekelni, mert az a Kádár János kerülete

– mondta.

A zenész szerint az ő puszta léte még mindig provokáció, mára viszont nemcsak Magyarország, de Európa provokátora is.

„Az utóbbi 10-15 évben Európát elöntötte a vörös medúza. Ha engem nem akar megvédeni Európa attól a kommunista uralomtól, ami rajtunk volt 40-50 évig, akkor el vagyok keseredve. Úgy voltam vele, hogy majd ők megvédenek” – mondta, hozzátéve, hogy a rendszerváltást ő úgy képzelte, hogy kommunisták és nem kommunisták vállt vállnak vetve egy szép nagy szabadságot építenek, de mint kiderült, ez „nem így működik”.

Később szóba került az év végi jubileumi koncertje is, ahol már most kijelentette, hogy egészen biztosan politizálni fog, szerinte ugyanis, ha egy rockzenész azt mondja, hogy nem politizál, akkor hazudik.

A vörös medúza minket is el akar önteni, és én ezt a koncerten is mindenképpen szeretném megjeleníteni

– jelentette ki, mi várható a koncerten, amit december 9-én rendeznek majd az MVM DOME színpadán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik