Kultúra

A démonok máris megelőzték Indiana Jonest

Fórum Hungary
Fórum Hungary

Mindössze egyetlen hétig vezette a nézettségi versenyt az Indiana Jones és a sors tárcsája: egy másik befejező rész, az Insidious – A vörös ajtó debütálása szorította a második helyre Harrison Ford filmjét.

Az Indy-sorozat ötödik része a nyár egyik legnagyobb mozis dobásának indult, ám bevételi rekordokra nem igazán számíthat, sőt, már annak is örülhet a Disney, ha nem lesz veszteséges: a bemutató hétvégéjén mindössze 60 millió dollárt szedett össze az észak-amerikai mozikban, a globális bevétel 250 millió dollárnál jár. Nem árt azonban hozzátenni, hogy az Indiana Jones ötödik része majdnem 300 millióból készült, és ebben még nincs benne a film marketingköltsége.

A trónfosztó nem más, mint az Insidious-franchise befejező része, A vörös ajtó alcímmel ellátott horrorfilm, amely bemutatása hétvégéjén 32 millió dollárt hozott az észak-amerikai mozikban, globálisan 64 millió dolláros bevételnél tart, ami a műfajt tekintve az utóbbi évek egyik legjobb debütálása. Nem olyan meglepő, hogy a James Whan és Leigh Whannel által kreált sorozat ilyen jól nyitott, a korábbi részek iránt is nagy volt az érdeklődés, az ezt megelőző Insidious: Az utolsó kulcs például 29 milliós premierbevételével szintén szépen debütált, globálisan végül 167 millió dollárt hozott.

A dobogóra Sound of Freedom fért még fel 18,2 millióval, Alejandro Gomez Monteverde akciófilmje 40 milliós összbevételnél tart. A negyedik helyre az Elemi csúszott, amely 9,6 milliót adhatott hozzá összbevételeihez, míg az egy hónapja debütáló Pókember: A pókverzumon át 8 milliót hozott múlt héten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik